Verkställande direktör

Brinner du för att bygga ett digitalt samhälle?

Nu när vår nuvarande vd tar sig an nya utmaningar, söker vi till #TeamÅda

Verkställande direktör

Vi söker en person som med ett gott ledarskap, starkt driv och genom samverkan kan lyfta bolaget till nästa nivå i resan mot framtidens digitala Åland. Du bör motiveras av att göra Åland till ett föregångs-samhälle genom utveckling av effektiva IT-lösningar och -infrastruktur. Dessa möjliggör för våra kunder inom den offentliga sektorn att leverera smarta digitala tjänster till sin personal och till medborgarna.

Som vd för Åda Ab ansvarar du för utvecklingen av bolagets resultat, verksamhetsutveckling, personal- och kundnöjdhet. Tillsammans med dina kollegor kommer du att fokusera på verksamhetseffektiva IT-lösningar och utveckling av den offentliga IT-infrastrukturen.

Kompetenskrav är relevant utbildning på minst högskolenivå, och betydande arbetserfarenhet av ledande uppgifter inom liknande verksamhet. Erfarenhet av digital transformation, offentlig verksamhet och regelefterlevnad som är relevant för verksamheten är meriterande. Du talar flytande svenska och mycket god engelska.

Som person har du förmåga att inspirera och få människor att stråla och du är erkänt duktig på att skapa starka team. Samtidigt är du resultatinriktad och har förmåga att planera strategiskt, genomföra, följa upp och förbättra samt vara tydlig med prioriteringar.

Förutom att lägga vikt på erfarenhet och kompetens lägger vi stor vikt vid förmågan att samverka och kommunicera med andra och tror att detta är en del av din genuina personlighet. För att lyckas som vd för bolaget ser vi också att du behöver vara kundorienterad och ha förmågan att genom god marknadsföring bistå kunderna och samhället i valet av IT-lösningar de kan utvecklas genom.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Mariehamn. Som vd för Åda kommer du att säkerhetsgranskas enligt Säkerhetsutredningslagen (726/2014).

För eventuella frågor om tjänsten, vänligen kontakta styrelseordförande Andreas Perjus, +358 457 575 9166.

Välkommen med din ansökan och CV inklusive löneanspråk till Åda Ab/IMS Talent Partner Sari Salojärvi, sari.salojarvi@imstalent.com senast söndag 25.9.2022. Ansökningarna behandlas konfidentiellt.

Publicerad 6.9.2022
Uppdaterad 6.9.2022