Ny vd för Åda Ab

Katarina Donning utsedd till ny VD för Åda Ab.

Katarina Donning har valts till ny Verkställande Direktör (VD) för Åda Ab i hård konkurrens med 20 andra sökanden från Åland, Sverige och Finland.

Rekryteringsprocessen har varit gedigen med flertalet intervjuer med topp- kandidaterna inkl. personlighetstest med hjälp av PulsAnalys från Stockholm. Även en representant från personalen har varit med i rekryteringsgruppen.

"Vi är mycket nöjda med urvalet, processen samt att vi i slutändan var enhälliga i både rekryteringsgruppen och styrelsen kring valet. Katarina kommer med sin kompetens och personlighet att tillföra ett stort värde i vår strävan efter ökad kund- och, personalnöjdhet och förverkligandet av syftet med Åda" säger Anders Wiklund, styrelseordförande i Åda ab.

Katarina har bakgrund från både tidigare VD roll, ledarskap, personal samt erfarenhet inom IT branschen genom arbete på Crosskey. Närmast kommer hon från rollen som kommundirektör för Saltviks kommun.

"Jag är glad för utnämningen till VD för bolaget och känner mig ödmjuk inför uppgiften och samtidigt full av energi för det kommande uppdraget. Jag lämnar samtidigt en arbetsplats som jag trivts mycket bra på för att gå över till denna spännande utmaning” säger Katarina Donning.

Katarina har suttit i Ådas styrelse sedan 2015 och är väl insatt i de möjligheter och utmaningar som ligger på bordet.

"Vi är medvetna om att det kan se ut som den enkla vägen att välja en ny VD från styrelsen. Jag vill dock tydligt poängtera att Katarina har konkurrerat på lika villkor som de andra sökandena i tuff konkurrens, och blev styrelsens förstaval i slutändan" framhåller Anders.

Katarina inleder sin tjänst senast den 15 januari. Tillsvidare fortsätter Anna-Lena Landereng sin roll som VD.

För eventuella frågor, kontakta styrelseordförande Anders Wiklund, +358 457 575 9211.